SEO kan være en svær størrelse at hitte hoved og hale i. Der er rigtig mange måder at gøre det på, og det kan derfor være en jungle at finde ud af.

Men når du først har fået styr på det, vil du opleve, hvor stor en betydning det vil have på din rangering på Google.

Vi forklarer her, hvad SEO er, og hvordan du udnytter det til din hjemmeside.

Hvad er SEO egentligt?

Betegnelsen SEO står for Search Engine Optimization. På godt dansk betyder det egentlig søgemaskine-optimering. Det vil sige bestemte metoder, der gør, at man optimerer sin hjemmeside, hvormed den vil komme til at rangere højere på søgemaskiner som google, der er den mest anvendte søgemaskine.

SEO er efterhånden blevet et ufattelig udbredt fænomen. Du kan nærmest ikke komme uden om det, hvis du har en eller anden form for hjemmeside. Driver du en forretning online, er SEO især vigtigt, da det kan drive mere trafik til din hjemmeside.

Gør du det på den rigtige måde, vil du også kunne drive den rigtige trafik til din hjemmeside, der vil føre til et øget salg.

Hvordan bruger jeg SEO?

Når du skal i gang med at bruge SEO som værktøj, skal du starte med at lave en søgeordsanalyse. Denne analyse går ud på at finde frem til de søgeord, der er relevante for din hjemmeside.

Sælger du sko, er søgeordet ”sko” selvfølgelig et godt, indlysende bud, men der kan måske være andre ord, der også passer til din hjemmeside. Her er du nødt til at dykke ned i, hvad det er, kunder forventer, når de kommer til din side.

Du kan prøve med et tankescenarie. Hvis en kunde googler ”billige sko”, vil de så blive skuffet eller tilfredse, når de kommer ind på din hjemmeside? Hvad ville situationen være, hvis de googlede ”designersko”? Der skal selvfølgelig være sammenhæng imellem søgeordene og det, du kan tilbyde på din hjemmeside.

Det kan gøres mere omfattende, og man kan gå mere teknisk til værks, når man skal foretage en søgeordsanalyse. Når du har fundet frem til nogle bestemte søgeord, skal du blot arbejde med disse ord på din hjemmeside. Det er dog vigtigt at understrege, at det skal være relevant og interessant tekst for kunden at læse.

Søgemaskinerne vil straffe dig med en dårlig rangering, hvis du benytter dig af keyword stuffing.

Kan jeg gøre det selv, eller skal der en professionel til?

Det kan sagtens lade sig gøre at gøre det selv. Det kan dog også være en meget omfattende opgave, hvis du har en stor hjemmeside, hvor du skal igennem det hele med SEO-værktøjskassen.

Overvej derfor, om det kan betale sig, at du bruger oceaner af tid på noget, du måske er lidt usikker på, når du kunne have betalt en professionel for det. Har du mod på at kaste dig ud i det, kan det sagtens lade sig gøre. Du skal blot være forberedt på at bruge tid og energi på det.